Ползите за Вас и Природата от натуралната козметика.


Когато става дума за грижа за кожата, няма съмнение, че природните продукти са задължителни. Ние постоянно сме изложени на замърсяване, химикали и различни видове пестициди от нашата околна среда, които се абсорбират от кожата ни. Бъдейки загрижен за себе си и избягвайки допълнителни токсини, можете да направите чудеса за вашето здраве, по-специално, когато започнете да мислите за продуктите директно прилагани към кожата и лицето.


1. Избирайки органични продукти е безопасно за вашата кожа


Конвенционалните, небиологични продукти - грижа за кожата, могат да изложат кожата на голям брой химикали, предизвикващи ендокринни смущения, включително тежки метали като живак, емулгатори и парабени и дори огнезащитния пропиленгликол. Те могат да се усвоят лесно от кожата и да се разпространят в целия организъм, което води до натрупване и невидими щети. Преминавайки към натурални продукти не само ще се предпазите от тези токсини, но може да осигурите на кожата така необходимия тласък за добра грижа. Скорошните проучвания показват, че много органични съставки имат антиоксидантни свойства, с против стареене ефекти, докато други са полезни при хиперпигментация и възпаления.


2. Органичната грижа за кожата помага на околната среда


Традиционните продукти за грижа за кожата като грим, лосиони и други продукти за лична хигиена могат да съдържат химикали, които нанасят много щети на околната среда. Помислете за това: след като използвате тези продукти, те отиват в канала, където всички тези токсични химикали след това могат да се натрупват в нашето водоснабдяване. Но това е само върхът на айсберга; тези токсини може да се разпространяват от отпадъчните води в околната среда. Например, едно скорошно проучване показва, климбазол, общоизползвана добавка против пърхот, съдържа фунгицид, който убива водорасли и е токсичен за риби.


Може би вие също сте чували по новините как микрозърна, малки пластмасови парчета, използвани в много козметични и продукти за лична хигиена, за да ексфолирате, се озовават в нашите езера, реки и океани. Рибите и други морски организми поглъщат тези микро-топчетата и токсините, носени от микросферите се движат нагоре в хранителната верига. И, както може би вече се досещате, всички тези токсини се озовават в телата ни. Когато използвате веган грижа за кожата или който и да е органичен продукт, можете да имате комфорт, знаейки, че не се добавят тези отрови към природата.


3. Важно е да се провери дали продукта наистина е органик


Минавайки към органични продукти трябва да проверявате какво точно купувате. Понякога, "органичен" или "натурален" линия на етикета на продукта може да не означава това, което си мислиш. Някои от съставките, които трябва задължително да се избягват са синтетични аромати, парабени и триклозан.


Тъй като тези добавки и токсини могат да раздразнят и да увредят кожата, уверете се, че не присъстват във вашите продукти за грижа за кожата! Помислете за крем за лице, който е формулиран от 100% натурални и органични съставки и осигурява на кожата ви всички витамини и хранителни вещества за здрав вид. Това ще направи отличен старт на вашия органичен режим на грижа за кожата.

д-р Едуард Груп ‘’Global Healing Center’’